Nova verzija PlayStation 5 konzole dolazi 2023?

Anonimni izvori su potvrdili kako Sony radi na novom dizajnu za njihov flagship proizvod PlayStation 5. Trenutno postoje 3 glavne verzije PlayStation 5 konzole s različitim šasijama koji su trenutno podijeljeni u A, B i C šasije.

Šasije u dizajnu konzola, kao i u autima označuje različite varijante iste mašine. Kao na primjer A šasija ima BluRay disc drive, B šasija je Digitalna varijanta, novu šasiju koja trenutno ide pod nazivom “D chassis” navodno će imati utor za disk koji se može stavljati i skidati po potrebi. Izvori kažu da će taj utor za disk biti spojen s USB-C portom na stražnjoj strani uređaja.

Navodno će se ta konzola prodavati sama, ili u paketu s tim utorom za disk. Osim što će se prodavati u paketu, utor za disk će se isto prodavati odvojeno, tako da u slučaju kvara ili neke druge nepogode, možete zamijeniti disk, bez da morate kupovati novu konzolu, što je veoma pozitivna stvar.

Temeljem Sonyjevog kvartalne prezentacije o poslovanju su napisali da su poslali preko 21.7 milijuna PlayStation 5 konzola svih varijanti, te im je plan do 2023. godine izbaciti još 18.5 milijuna PlayStation 5 konzola s D šasijom, te 12 milijuna A-C šasije, što vjerojatno znači da bi Sony htio izbaciti ostale verzije PlayStation 5 konzola iz optjecaja.

Hardverski se ne bi trebao razlikovati previše od ostalih verzija konzola, tako da nećete gubiti previše ako nemate tu konzolu. Još željno iščekujemo najavu PlayStation 5 Pro konzole, sa svim novim inačicama koje bismo mogli očekivati od Pro konzole Sonya.

Što mislite koje sve komponente će staviti u PlayStation 5 Pro?

a
[instagram-feed]
follow us on: